L’Escola de Vela del Club Vela Calella és una escola reconeguda per la Federació Catalana de Vela i ubicada a la seu central de club. L’activitat principal és desenvolupa els mesos de juny, juliol i agost.

Tenim com a objectius principals l’aprenentatge de la navegació a vela i el respecte al medi ambient, sempre sense deixar de banda la diversió. L’equip tècnic està format per monitors titulats per la Federació Catalana de Vela, residents a la zona i coneixedors de l’entorn de navegació.

A l’Escola de Vela del C.V.C. treballem d’acord amb un sistema anomenat Standard, que estableix l’Escola Catalana de Vela i que s’aplica a totes les Escoles de Vela reconegudes. Aquest sistema està dissenyat per totes les disciplines de vela així com les diferents especialitats. Consta de diferents nivells que s’identifiquen per colors. A mida que l’alumne va assolint els coneixements de cada un d’aquests nivells, es van certificant en el seu passaport d’alumne, podent d’aquesta manera, demostrar els seus coneixements en qualsevol de les Escoles reconegudes de Catalunya.

Els diferents nivells són:

  • NIVELL GROC (Iniciació 1). Per aquells que comencen de zero, on assoliran els coneixements bàsics.
  • NIVELL TARONJA (Iniciació 2). Començarem a agafar autonomia i domini de l’embarcació amb vents fluixos i mitjos.
  • NIVELL BLAU (Avançat 1). Domini de les maniobres i navegació amb vents mitjos i moderats en tots els rumbs.
  • NIVELL MARRÓ (Avançat 2). Domini de les maniobres i navegació amb vents moderats i forts en tots els rumbs. Iniciació a la competició.
  • NIVELL GRIS (Competició). Programa de Flotes amb participació en competicions.

L’ensenyament que oferim es divideix en cursos programats per a mainada i en classes particulars d’iniciació (bateig de mar) o perfeccionament.

Observacions a tenir molt presents pels pares:
És imprescindible que els nens i nenes sàpiguen nedar correctament.
Cal tenir 8 anys o fer-los durant l’any.

La nostra escola disposa de la següent flota

GAMBA

Embarcació de 5,5 metres d’eslora i dues veles ideal per fer el bateig de mar i per a principiants. Es navega amb el monitor a bord juntament amb els companys, tots del mateix nivell.

LASER PICO

Modern vaixell de vela lleugera de dos tripulants. També es pot utilitzar en solitari sense el floc.

LASER

Vaixell de regates ràpid i tècnic ideal pel perfeccionament dels adults.

PNEUMÀTIQUES

Indispensables per la seguretat al mar.