Inici
El Club
Escola de Vela
Navega!
Activitats
Links
El Temps
Euro Laser Masters Cup 2017
TROFEU TONI PELEGRÍ
Notícies
Galeria de Fotos
Telèfons d'Interés
Agenda
Contacte
Segueix-nos a:
Home Euro Laser Masters Cup 2017
News

EURO LÀSER MÀSTERS CUP 2017 -XI Trofeu Calella de Palafrugell- Memorial Pitus Jiménez
Del 6 al 9 d'abril del 2017


EUROLASER2017 PAPERFILM-4782

VÍDEOS:

Entrevista al President del Club -TV Costa Brava

Vídeo jornades 7 i 8 Abril 2017

Vídeo Jornada 9 Abril

Video resum

 
Carlos Martínez i Mònica Azón, guanyadors de l'Euro Làser Màsters Cup

Tres dies intensos de regates, on els participants han gaudit de tot el repertori de vents de la Costa Brava.
Calella de Palafrugell, (Girona), 9 d'abril, 2017.- Tant el regatista murcià Carlos Martínez (RCN Santiago de la Ribera), com la catalana Mònica Azon (CN el Masnou), tenen ben presa la mesura a l'Euro Làser Màsters Cup -XI Trofeu Calella Palafrugell - Memorial 'Pitus' Jiménez, que l'han tornat a guanyar de forma conjunta en l'edició d'enguany. Indiscutibles guanyadors repeteixen podi per tercera vegada com a vencedors absoluts de la prova.
No ho han tingut fàcil Martínez i Azón, ja que en la jornada d'avui s'ha evidenciat que tota victòria és producte del sacrifici i la tenacitat.

Carlos Martínez ha tingut com a gran rival d'aquesta edició a Carlos Echavarri i Monica Azón als holandesos Wilmar Groenendijk i Free de Miranda. Les dues classes han completat totes les proves previstes amb un vent constant de garbi, d'una intensitat de fins 11 nusos.

Standard: un duel entre 'Carlos'
Avui era una jornada decisiva per configurar la taula classificatòria. A la classe Standard la tensió s'ha viscut des de la primera prova del dia. La sortida ha estat complicada, fins al punt que el Comitè ha optat pel "procediment de bandera negra", amb la qual han estat penalitzats cinc regatistes, entre ells Carlos Echavarri. Això ha condicionat el resultat de la prova, ja que la penalització donava la victòria definitiva al murcià Carlos Martínez, que en aquesta mànega entrava segon a la Iínia d'arribada, aconseguint 12 punts que li reportava la victòria definitiva del trofeu, abans de finalitzar.

Excel•lent Javier Muñoz
D'excel•lent ha estat la jornada per a Javier Muñoz (Marina València SC), que avui ha signat un 3r i un 2n, ha desbancat als seus rivals i s'ha col•locat en tercera plaça del podi general i primer en la seva categoria. Amb 28 punts, el grand màster valencià es confirma de nou, com en edicions passades, com un dels protagonistes de l'Euro Laser Màsters Cup de Calella de Palafrugell.

Destacada també ha estat la participació del gran màster Jose Luis Doreste (CN Port d'Aro), que amb una trajectòria molt regular ha comptabilitzat 30 punts, set menys que el seu més immediat competidor, el dominicà Andre Martinie, que ha sumat 37 punts.

Radial
També molt disputades han estat les regates en Laser Radial. Emoció fins al final, on ha destacat el regatista del CN El Balis Oriol Cornudella, que des de la novena plaça que tenia a la segona jornada, avui ha pujat fins al quart lloc de la general. La regata ha estat molt renyida. La woman màster Mònica Azón -guanyadora absoluta de la prova- ha entrat a la primera mànega del dia en setè lloc, plaça que ha descartat per finalitzar signant un primer, que li ha valgut aconseguir guanyar de nou aquesta regata amb 11 punts.

En segona posició ha quedat, amb 22 punts, l'holandès gran màster Wilmar Groenendijk, seguit del seu compatriota el màster Free de Miranda, amb 28 punts. En quarta posició, desbancant al màster Alfonso Moreno, ha quedat Oriol Cornudella, gràcies al bon moment que ha viscut en aquesta última jornada.

Una edició espectacular la d'aquest any on el vent, ha estat present en totes les seves facetes, des de la tramuntana al garbí més vigorós de la Costa Brava.

Jornada molt oberta i ... demà es decidirà tot.
Carlos Martinez imparable en Standard i duel entre Mònica Azon i Alfonso Moreno en Radial.

Calella de Palafrugell, (Girona) 8 d'abril 2017.-
Jornada trepidant la viscuda avui al camp de regates, en el segon dia de competició de l'Euro Laser Masters Cup - Trofeu Calella de Palafrugell -Memorial Pitus Jiménez .

Els regatistes han sortit al camp de regates a las 13 hores, amb un garbí molt estable que s'ha mantingut entre els 8 i 10 nusos, un esplèndid dia per regatejar. S'han pogut realitzar les dues regates programades per jornada i fer un descart. Avui els regatistes més tècnics han trobat el ritme adequat per als seus interessos, el que fa que les opcions estiguin molt obertes a totes les categories.

Standard

El més característic de la jornada ha estat la demostració de força del regatista màster Carlos Martinez, del RCN Santiago de la Ribera, que s'ha imposat amb claredat als seus rivals, amb dos primers llocs, el que fa que després de la segona jornada sumi 4 punts, (amb parcials de 2- (6) -1-1), la qual cosa li dóna un avantatge molt substancial amb la resta dels seus rivals i es presenta com el clar favorit per guanyar una altra vegada aquest trofeu, del qual n'és el rei des de fa tres edicions.

Martínez ha desbancat el líder des de la jornada d'ahir, l'alemany great grand màster Wolfgang Gerz, que avui ha sumat 15 punts. Avui no ha estat molt afortunat, amb un desè lloc en la tercera prova, que ha descartat i un setè. Malgrat tot es troba en una molt meritòria tercera posició, amb parcials de (3-4- (10) -7). En segona posició es troba el màster madrileny Carlos Echavarri, amb 10 punts. Avui ha tingut una jornada irregular, signant un 14 lloc, que ha descartat, i un 2on, però que manté una bona renda gràcies a la seva primera jornada que va fer un setè i un primer. Cal destacar la quarta plaça en la classificació general del grand màster Jose Luis Doreste, que suma 16 punts i la cinquena plaça del màster local Antoni Roig, que amb 19 punts, ha anat de menys a més.

Radial


A la classe Radial, apassiona't duel entre la campiona de l'any passat, Mònica Azón, que es manté líder amb 5 punts (2- (5) -1-2), però amb l'amenaça del madrileny Alfonso Moreno, que ha pogut eliminar el seu DSQ de la primera jornada i amb els resultats d'ahir i avui -i (DSQ) -2-4-1) suma 7 punts i obté una bona diferència respecte al seu perseguidor més immediat, l'holandès Wilmar Groenendijk, que suma 10 punts (DSQ-1-2-7). Empatats a 18 punts es troben el quart i cinquè de la general de Radial, el català Carles Jané (4- (10) -9-5) - i l'holandès Freek de Miranda, que amb parcials ((DSQ) -6-8- 4), està en cinquena posició.

Destacar les bones regates que estan fent els més veterans de la prova, englobats en la categoria legend, on Pere Jiménez és el primer classificat, seguit del francès Gerard de Roffignac. Res està decidit en aquesta edició de l'Euro Laser Màsters Cup. Demà serà un dia clau per decidir els podis i els vencedors de les diferents categories.


Magnífic inici de l'Euro Laser Màsters Cup


L'alemany Wolfgang Gerz (Standard) i Monica Azon (Radial) lideren la prova. La tramuntana fa volar als màsters.

Calella de Palafrugell (Girona), 7 d'abril 2017.- Magnífica jornada d'inici de les regates de l'Euro Laser Màsters Cup - XI Trofeu Palafrugell - Memorial 'Pitus' Jimenez. La tramuntana ha fet córrer als regatistes, que han completat les dues mànegues de cada classe en menys de dues hores. Fort vent i una mar encabritada, ha provocat molts abandonaments, sobretot provocats per avaries en les embarcacions.

Després de plantejar-se el Comitè de Regata la possibilitat de muntar un recorregut alternatiu donades les condicions meteorològiques, finalment ha optat per mantenir el recorregut tal com s'indica a l'anunci de regata. Després de disputar dues proves per classe, l'alemany Great Grand Master, Wolfgang Gerz domina en Laser Standard i la woman màster Monica Azon en Laser Radial.

Els Standard
La primera sortida del trofeu ha estat pels Standard a les 12h. Molt ràpida i renyida, era el moment en què el vent estava més fort, 20 nusos. Després de les dues proves disputades en la jornada d'avui a la classe Standard hi ha un grup molt igualat que mantenen les primeres posicions, separats a tant sols cinc punts de diferència entre el líder, l'alemany Wolfgang Gerz, amb 7 punts (3 + 4) i l'anglès Ellyatt, que amb 12 punts, tanca un grup de sis regatistes, tots ells en un puny. Dins d'aquest grup va segon el màster Carlos Echavarri -RCM Madrid- amb 8 punts (7 + 1), empatat amb el màster murcià Carlos Martínez -RCR Santiago de la Ribera- (2 + 6)). En quarta posició va el Grand màster Luis Doreste -CN Port d'Aro amb 9 punts (1 + 8), seguit del Apprentice Javier Echavarri --RCM Madrid- amb 11 punts (6 + 5) el que fa que aquest molt obert el trofeu en aquesta classe.

Els Radial
En Radial, la sortida cinc minuts més tard dels Standard, la jornada ha estat més complicada. Molts regatistes van confondre el recorregut en la primera prova el que ha provocat un DNC a molts participants. Mònica Azon -CN el Masnou- amb 7 punts (2 + 5) es situa en primera posició, amb un cert avantatge respecte el segon classificat, el màster Pep Campi –Club Vela Calella- amb 10 punts (7 + 3) empatat amb Vicenç Batlle -CN l'Escala (3 + 7). En quarta posició es troba el Grand Màster Carlos Jane -CN el Masnou- amb 13 punts (4 + 9) sent cinquè el britànic Great Grand Màster Ian Rawet amb 19 punts (6 + 13).

Cal destacar en aquesta classe l'holandès Wilmar Groenerndijk, un dels molts desqualificats en la primera mànega, i que en la segona prova d'avui ha aconseguit un primer lloc, que el situa amb 57 punts a la desena la posició, així com Alfonso Moreno - CDC Isabel II- també desqualificat en la primera mànega, i que ha entrat en la segona mànega en segona posició, situant-se en l'onzena posició, amb 58 punts de la general provisional.

Demà tots estaran pendents dels descarts, sobretot per eliminar aquest resultat DNC ​​en la seva classificació.

Josep Pujols, segueix la regata en viu i directe
El Senyor Josep Pujols, Representant Territorial de Girona de la Secretaria General de l'Esport, ha presenciat en el mateix camp de regata les proves, comprovant l'excel·lent organització i espectacularitat de la prova, i donant el suport a aquest trofeu que és considerat un dels més emblemàtics d'Europa.

Regata Euro Làser Màsters Cup 2017 –XI Trofeu Calella de Palafrugell- Memorial Pitus Jiménez


Calella de Palafrugell (Girona), 6 d'abril, 2017.- Jornada de registre de participants a l'Euro Laser Màsters Cup - XI Trofeu Palafrugell - Memorial 'Pitus' Jimenez, al Club Vela Calella. Al llarg del dia l'Oficina de Regata ha tingut una frenètica activitat.
Els participants han arribat en un dia radiant, que s'ha iniciat amb una forta tramuntana de 25 nusos, que no ha impedit que molts inscrits a mitja tarda sortissin a provar les seves embarcacions.
Pel matí no s'ha pogut fer la regata d'entrenament prevista perquè hi havia ratxes de més de 25 nusos.
Regata Internacional
Aquesta edició es confirma un cop més, l'arrelament que té aquesta regata a l'àmbit internacional, on la meitat dels regatistes procedeixen d'Holanda, Gran Bretanya, Alemanya, França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Suècia, Noruega, República Dominicana. La participació espanyola també és molt important, amb destacats regatistes, molts d'ells assidus d'altres edicions, com els llevantins Michel Majon del CN Altea, Chencho Ortega del CN Portman, Javier Muñoz del CSM València, Jaime Gómez del CN Campillo, Juan Barnuevo del RCR Santiago de la Ribera, els madrilenys Carlos i Javier Echavarri del RCN Madrid, Alfonso Moreno del CDC Isabel II, el bilbaí Enrique Arriola, de l'RSC-CM l'Abra, els catalans Xavier Boluda, Miquel Alvarez, Pere Jiménez, David Marcó, Oriol Cornudella, el navegant oceànic Jaume Mumbrú i els olímpics, Carles Jané, Jose Luis Doreste, Miquel Noguer i Mònica Azón.
Cal destacar en aquesta edició la important presència femenina com: l'olímpica Mònica Azón, Elena Saez de Juan, Caroline Arnall, l'alemanya Alexandra Weihrauch i l'holandesa Heleen Woltters,..
Entre els estrangers més destacats hi ha l'holandès Cesar Sierhius, guanyador en passades edicions, els francesos Marçon, Devaux i Galle i els britànics Tim Law, Chris Ellyatt i Michael Hicks,...

Regata Euro Làser Màsters Cup 2017 –XI Trofeu Calella de Palafrugell- Memorial Pitus Jiménez, del 6 al 9 d'abril, en aigües de Calella de Palafrugell. Organitzada pel Club Vela Calella


Més d'un centenar de regatistes participaran en aquesta trobada, entre ells els olímpics Natalia Via Dufrene, Jose Luis Doreste i Miquel Noguer.
Aquesta edició té un component molt internacional, amb més de 48 regatistes estrangers.
Calella de Palafrugell, 31 de març, 2017.- Tot està preparat perquè d'aquí a una setmana es disputi en aigües de Calella de Palafrugell la regata Euro Laser Màsters Cup –XI Trofeu Calella de Palafrugell- Memorial Pitus Jiménez. El proper dijous 6 d'abril s'obre aquesta competició que finalitzarà el diumenge dia 9. Fins al moment estan inscrits 115 regatistes, procedents d'11 països (Holanda, Gran Bretanya, Alemanya, França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Suècia, Noruega, República Dominicana, Espanya) el que fa d'aquesta prova una de les més concorregudes en la sèrie de regates del làser màsters internacional.


La cita a Calella de Palafrugell, és una referència en el món del Laser Màster, per la quantitat de regatistes procedents de tot Europa, com pel reconegut mèrit d'aquests esportistes, que han deixat empremta en el món de la vela. En aquesta ocasió estan inscrits els ors olímpics Miguel Noguer, Jose Luis Doreste, José Maria Van der Ploeg, la regatista Natàlia Via-Dufresne, la també olímpica Monica Azón, que defensa el seu quart títol en aquesta prova, l'últim el conquistat en la passada edició.
També molts campions mundials i europeus de vela, esportistes veterans, estaran competint a Calella de Palafrugell, per gaudir d'aquesta trobada, que converteixen aquesta regata en una de les cites claus del calendari internacional.
Aquesta component internacional destaca de manera especial en aquesta edició, on 48 regatistes són estrangers. Entre ells cal destacar la potent delegació dels Països Baixos, amb 10 regatistes, de Bèlgica, amb tres representants: Jan Willem Wolters, Michel Majon i Bart Meynendonckx. Els suïssos comptaran amb Guy Wuilleret, Ruedi Corbelli, Joel Broye, entre altres.

França, és després de la participació espanyola, la representació més nombrosa en aquesta prova, amb dotze regatistes. Molt representada és la participació dels països nòrdics amb el suec Johan Lindstedt i el noruec Atle Lohrmann, la dels britànics, amb David Schofield, Max Hunt, Ian Rawet, Tim Law, Michael Hicks, Chris Ellyatt, els alemanys, Wolfgang Mayer, Michael Nissen, Wolfgang Gerz i la fèmina Alexandra Weihrauch. En aquesta edició ve el regatista dominicà Andre Martinie i dues figures italianes, Roberto Bini i Giuseppe Cavalli.

La regata forma part de l'Euro Màsters Series 2017, circuit coordinat per la secció europea de l'International Laser Class Association (EurILCA), tot i que l'esdeveniment esportiu supera el vessant estrictament esportiu per convertir aquesta cita anual, a Calella de Palafrugell, al lloc de confraternització i amistat de molts regatistes, per retrobar-se de nou en aquest entorn privilegiat de la Costa Brava. Calella de Palafrugell es converteix durant aquests dies, en el punt de cita preferit dels veterans de la vela.
Segueix el bon ritme d'inscripcions en la regata Euro Làser Màsters Cup 2017, organitzada pel Club Vela Calella del 6 al 9 d'abril, en aigües de Calella de Palafrugell.


A manca de 15 dies per a l'inici de la regata Euro Laser Màster Cup -XI Trofeu Calella de Palafrugell-Memorial 'Pitus' Jiménez, ja s'han pre-inscrits més de 90 regatistes. Tot està a punt pel proper dia 6 d'abril.

El Comitè Organitzador està ultimant detalls per a la celebració d'aquesta emblemàtica regata que reunirà esportistes, vinguts de diversos països, entre ells Holanda, Gran Bretanya, Alemanya, França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Suècia, Noruega, República Dominicana,... a banda dels d'Espanya.
La regata forma part de la Euro Màsters Series 2017, circuit coordinat per la secció europea de la International Laser Class Association (EuroILCA), tot i que l'esdeveniment esportiu supera el vessant estrictament esportiu per convertir aquesta cita anual, a Calella de Palafrugell, en el lloc de confraternització i amistat de molts regatistes, per retrobar-se de nou en aquest entorn privilegiat de la Costa Brava.

El ritme d'inscripcions és molt alt, i al llarg d'aquestes dues properes setmanes s'espera incrementar el nombre. Entre els darrers pre-inscrits, es troben dos regatistes italians, Roberto Bini i Giuseppe Cavalli, així com els britànics Ian Rawet i Tim Law, assidus a la prova de Calella de Palafrugell. Altres novetats són la participació del suís Jean-Luc Dreyer, el suec Johan Lindstedt, el noruec Atle Lohrmann i l'alemany Wolfgang Gerz.
Entre els espanyols cal destacar les inscripcions dels laseristes del GEN de Roses, Enric Amat, Isidre Puigdevall, Carles Carbonell, Toni Gibert, el regatista Vicenç Batlle (CN L'Escala), Raimon Miret (RCN de Barcelona), Josep Anton Violán (CN Bétulo), Xavier Boluda i Iñaki Leopold, del CN el Balís, també inscrits. Dels locals de la zona de Calella destacar la participació de David Marcó, guanyador de la primera edició de l'Euro Laser Màsters Cup, disputada a l'any 2008, i Xavier Zendrera, del Club Vela Calella.Calella de Palafrugell, 24 de gener, 2017.- En el primer mes d’inscripcions, el ritme registres és de rècord. A data d'avui hi ha un total de 45 inscrits, pel que es preveu una participació rècord, que por situar-la com la més concorreguda de les que se celebren a nivell europeu. Molts guanyadors en passades edicions tornen a Calella de Palafrugell, a participar a la regata, com l'holandès Cesar Sierhuis, Miquel Noguer, Carlos Echavarri o Javier Muñoz. Si l'arrencada d'inscripcions durant els primers dies de l'obertura va ser vertiginosa, a dia d'avui s'està confirmant aquest interès a participar en aquesta clàssica prova de la classe làser, que es disputarà del 6 al 9 abril 2017.

Regatistes de tot Europa, principalment procedents de França (Daniel Devos, Gerard de Roffignac, Pierre Vogstenperger, Jacques Sicard, Pierre Nicollet, Thierry Adam, Pierre Roche), d’Holanda (Jaap Mazereeuw, Henk Wittenberg, Wilmar Groenendijk, Hans Holterman, Roel Ballieux, Cesar Sierhuis, vencedor en passades edicions del trofeu, Freek de Miranda), de Bèlgica (Michel Majon), de Suïssa (Guy Wuilleret, Jacques Perret, Ruedi Corbelli, Joel Broye), d’Alemanya (Alexandra Weihrauch, Wolfgang Mayer), de la Gran Bretanya (David Schofield, Max Hunt) ja han confirmat la seva participació. Aquest any destacar com a novetat la participació de regatistes vinguts de l'altre banda de l'Atlàntic, com la del dominicà Andre Martinie. Entre els espanyols participants assenyalar als regatistes del club organitzador com el Legend Màster Pere Jiménez, el Great Grand Master Miquel Álvarez, els Grand Màsters Pep Campi, Josep Ferrés i els Màsters Pere Tusell i Xavier Penas.

D'altres clubs espanyols vénen regatistes com Vicens Roig del CN ​​Arenys de Mar, els olímpics Jose Luis Doreste (CN Port d'Aro) i Miguel Noguer (CN Masnou), el regatista del CN ​​Portman Chencho Ortega, el valencià Javier Muñoz del CS Marina València, Didier Goron del CM Port Olímpic, Carlos Echavarri, del RCN Madrid, Andrés Grau i Marc Palomar ambdós del RCN Barcelona, ​​David Mateu del CN ​​Bétulo, Albert Anglada del CN ​​Vilassar de Mar, Raul Caner del GEN de Roses, entre d'altres. 

Molts d'aquests regatistes són habituals en aquesta prova del làser, que cada any es disputa en aigües de Calella de Palafrugell i que s'ha convertit en cita obligada del calendari, sent una de les trobades de regatistes més esperades i seguides de la vela màster europea.

Calella de Palafrugell, 21 de desembre del 2016.
Aquesta setmana s'han obert les inscripcions per la regata Euro Làser Màsters Cup 2017- XI Trofeu Calella de Palafrugell - Memorial Pitus Jiménez que es disputarà del 6 al 9 d'abril de 2017, en aigües de Calella de Palafrugell.
A només unes hores de l'obertura de preinscripcions, més 15 regatistes han confirmat la seva participació pel proper any. Entre els primers tenim el francès Daniel Devos, l’holandès Jaap Mazereeuw i l'espanyol Pere Jiménez, del Club Vela Calella, tots ells habituals en aquesta prova del calendari europeu. Entre els 15 primers inscrits també hi trobem el suís Guy Wuilleret, així com el britànic David Schofield, el francès Gerard de Roffignac, el belga establert a Altea (Alacant) Michel Majón, el murcià Chencho Ortega, del CN ​​Portmán, els locals del Club Vela Calella Miquel Álvarez, Pep Campi, Josep Ferrés i Pere Tusell i els coneguts regatistes Vicens Roig del CN ​​Arenys de Mar i l'olímpic Jose Luis Doreste, del CN Port d'Aro.


La XI edició de l'Euro Làser Màsters Cup promet estar molt concorreguda. L'any passat es van superar el centenar de participants, el que reafirma que és una de les regates més importants a nivell europeu de la classe làser i un referent de les competicions internacionals del nostre país. Aquest any també es pronostica que més d'un centenar de laseristes gaudiran de nou la competició i de la trobada amistosa de col·legues de l'esport i del mar en aquest indret de la Costa Brava, a Calella de Palafrugell.

Saló Nàutic Internacional de Barcelona, 14 d'octubre del 2016.- A l'Espai del Mar del Saló Nàutic de Barcelona ha tingut lloc la presentació de l'Euro Laser Màsters Cup 2017 que tindrà lloc del 6 al 9 d'abril del proper any, en aigües de Calella de Palafrugell, organitzat pel Club Vela Calella.A la presentació, que ‘és l'onzena que realitzem en aquest marc del Saló Nàutic’ 'el President del CV Calella, el senyor Joan Alsina ha explicat que, 'hem estat testimonis de l'evolució d'aquesta classe destinada als regatistes màsters, els veterans de la vela, i ens congratula com la seva evolució ha estat tan positiva'.

En l'acte hi han assistit el senyor Luis Conde, President del Saló Nàutic de Barcelona, ​​el senyor Xavi Torres, President de la Federació Catalana de Vela, Seny Jiménez, Secretària de la classe Laser Màster, el senyor Joan Alsina, President del CV Calella i Xavier Mayoral, Comodor del CV Calella.El senyor Joan Alsina ha recordat com l'any passat va ser un any molt singular per a la regata. 'Vam celebrar la desena edició i es va fer un homenatge als regatistes que han participat en les deu edicions. I vam aconseguir un rècord de participants, amb 120 regatistes vinguts de tot Europa '.

El senyor Alsina va fer una valoració molt positiva de la varietat de regatistes vinguts en aquests deu anys, 'de més de 27 països diferents' tot i ser una regata d'àmbit europeu, 'sempre hem tingut regatistes representants de països tan distants i diferents com Tahiti, Nova Zelanda, República Dominicana, Singapur, Sud-àfrica, cosa que sempre m'ha fet pensar que en qualsevol lloc del món hi ha una persona i una família que coneixen aquest meravellós lloc, que és Calella de Palafrugell '.
El senyor Luis Conde, ha assenyalat que l'Euro Laser Màsters Cup 'és un exemple de com una regata es consolida gràcies a la seva bona organització i la dedicació del club que la porta a terme, que ha aconseguit ser la regata de Laser Màster amb més participació d'Europa, gràcies a l'ambient que s'estableix entre regatistes i organitzadors, cosa que en sóc testimoni, ja que en més d'una ocasió he visitat i he gaudit del seu ambient '.

El senyor Xavi Torres, ha destacat aquest bon ambient que es respira en aquesta regata, i que ho agraeixen els participants 'que l'han convertit en emblemàtica, i demostra que el club organitzador es preocupa pel regatistes i viu l'esport de la vela, que fa que els regatistes es trobin còmodes en ella '. Aquesta és la clau del seu èxit. També va valorar la funció de catalitzador que ha tingut aquest club en relació amb la classe Laser Màster, ja que aquesta prova de Calella 'ha servit per incentivar molts regatistes que havien deixat de navegar en vela lleugera i s'han reenganxat de nou, gràcies al fet que en aquesta prova han trobat una fórmula de continuar navegant. I això cal agrair-ho a aquest club de Calella'.
El senyor Joan Alsina, va assenyalar, en finalitzar la presentació, que quan els tres regatistes, 'Pitus' Jiménez, Pere Jiménez i Miquel Álvarez, tots del CV Calella, van portar aquesta regata europea al club, a Espanya no hi havia més que cinc o set regatistes màsters actius. Onze anys després, la flota de laseristes màster supera la setantena i cada any va a més, pel que es veu en la participació d'aquesta regata.