Inici
El Club
Escola de Vela
Navega!
Activitats
Links
El Temps
Euro Laser Masters Cup 2017
TROFEU TONI PELEGRÍ
Notícies
Galeria de Fotos
Telèfons d'Interés
Agenda
Contacte
Segueix-nos a:
Home Euro Laser Masters Cup 2017
News

EURO LÀSER MÀSTERS CUP 2017 -XI Trofeu Calella de Palafrugell- Memorial Pitus Jiménez
Del 6 al 9 d'abril del 2017


Cartell ELMC 2017

Segueix el bon ritme d'inscripcions en la regata Euro Làser Màsters Cup 2017, organitzada pel Club Vela Calella del 6 al 9 d'abril, en aigües de Calella de Palafrugell.

A manca de 15 dies per a l'inici de la regata Euro Laser Màster Cup -XI Trofeu Calella de Palafrugell-Memorial 'Pitus' Jiménez, ja s'han pre-inscrits més de 90 regatistes. Tot està a punt pel proper dia 6 d'abril.

El Comitè Organitzador està ultimant detalls per a la celebració d'aquesta emblemàtica regata que reunirà esportistes, vinguts de diversos països, entre ells Holanda, Gran Bretanya, Alemanya, França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Suècia, Noruega, República Dominicana,... a banda dels d'Espanya.
La regata forma part de la Euro Màsters Series 2017, circuit coordinat per la secció europea de la International Laser Class Association (EuroILCA), tot i que l'esdeveniment esportiu supera el vessant estrictament esportiu per convertir aquesta cita anual, a Calella de Palafrugell, en el lloc de confraternització i amistat de molts regatistes, per retrobar-se de nou en aquest entorn privilegiat de la Costa Brava.


 

El ritme d'inscripcions és molt alt, i al llarg d'aquestes dues properes setmanes s'espera incrementar el nombre. Entre els darrers pre-inscrits, es troben dos regatistes italians, Roberto Bini i Giuseppe Cavalli, així com els britànics Ian Rawet i Tim Law, assidus a la prova de Calella de Palafrugell. Altres novetats són la participació del suís Jean-Luc Dreyer, el suec Johan Lindstedt, el noruec Atle Lohrmann i l'alemany Wolfgang Gerz.
Entre els espanyols cal destacar les inscripcions dels laseristes del GEN de Roses, Enric Amat, Isidre Puigdevall, Carles Carbonell, Toni Gibert, el regatista Vicenç Batlle (CN L'Escala), Raimon Miret (RCN de Barcelona), Josep Anton Violán (CN Bétulo), Xavier Boluda i Iñaki Leopold, del CN el Balís, també inscrits. Dels locals de la zona de Calella destacar la participació de David Marcó, guanyador de la primera edició de l'Euro Laser Màsters Cup, disputada a l'any 2008, i Xavier Zendrera, del Club Vela Calella.Calella de Palafrugell, 24 de gener, 2017.- En el primer mes d’inscripcions, el ritme registres és de rècord. A data d'avui hi ha un total de 45 inscrits, pel que es preveu una participació rècord, que por situar-la com la més concorreguda de les que se celebren a nivell europeu.

  Molts guanyadors en passades edicions tornen a Calella de Palafrugell, a participar a la regata, com l'holandès Cesar Sierhuis, Miquel Noguer, Carlos Echavarri o Javier Muñoz. Si l'arrencada d'inscripcions durant els primers dies de l'obertura va ser vertiginosa, a dia d'avui s'està confirmant aquest interès a participar en aquesta clàssica prova de la classe làser, que es disputarà del 6 al 9 abril 2017.

Regatistes de tot Europa, principalment procedents de França (Daniel Devos, Gerard de Roffignac, Pierre Vogstenperger, Jacques Sicard, Pierre Nicollet, Thierry Adam, Pierre Roche), d’Holanda (Jaap Mazereeuw, Henk Wittenberg, Wilmar Groenendijk, Hans Holterman, Roel Ballieux, Cesar Sierhuis, vencedor en passades edicions del trofeu, Freek de Miranda), de Bèlgica (Michel Majon), de Suïssa (Guy Wuilleret, Jacques Perret, Ruedi Corbelli, Joel Broye), d’Alemanya (Alexandra Weihrauch, Wolfgang Mayer), de la Gran Bretanya (David Schofield, Max Hunt) ja han confirmat la seva participació. Aquest any destacar com a novetat la participació de regatistes vinguts de l'altre banda de l'Atlàntic, com la del dominicà Andre Martinie.
 
Entre els espanyols participants assenyalar als regatistes del club organitzador com el Legend Màster Pere Jiménez, el Great Grand Master Miquel Álvarez, els Grand Màsters Pep Campi, Josep Ferrés i els Màsters Pere Tusell i Xavier Penas.

D'altres clubs espanyols vénen regatistes com Vicens Roig del CN ​​Arenys de Mar, els olímpics Jose Luis Doreste (CN Port d'Aro) i Miguel Noguer (CN Masnou), el regatista del CN ​​Portman Chencho Ortega, el valencià Javier Muñoz del CS Marina València, Didier Goron del CM Port Olímpic, Carlos Echavarri, del RCN Madrid, Andrés Grau i Marc Palomar ambdós del RCN Barcelona, ​​David Mateu del CN ​​Bétulo, Albert Anglada del CN ​​Vilassar de Mar, Raul Caner del GEN de Roses, entre d'altres. 

Molts d'aquests regatistes són habituals en aquesta prova del làser, que cada any es disputa en aigües de Calella de Palafrugell i que s'ha convertit en cita obligada del calendari, sent una de les trobades de regatistes més esperades i seguides de la vela màster europea.


Calella de Palafrugell, 21 de desembre del 2016.
Aquesta setmana s'han obert les inscripcions per la regata Euro Làser Màsters Cup 2017- XI Trofeu Calella de Palafrugell - Memorial Pitus Jiménez que es disputarà del 6 al 9 d'abril de 2017, en aigües de Calella de Palafrugell.


A només unes hores de l'obertura de preinscripcions, més 15 regatistes han confirmat la seva participació pel proper any. Entre els primers tenim el francès Daniel Devos, l’holandès Jaap Mazereeuw i l'espanyol Pere Jiménez, del Club Vela Calella, tots ells habituals en aquesta prova del calendari europeu. Entre els 15 primers inscrits també hi trobem el suís Guy Wuilleret, així com el britànic David Schofield, el francès Gerard de Roffignac, el belga establert a Altea (Alacant) Michel Majón, el murcià Chencho Ortega, del CN ​​Portmán, els locals del Club Vela Calella Miquel Álvarez, Pep Campi, Josep Ferrés i Pere Tusell i els coneguts regatistes Vicens Roig del CN ​​Arenys de Mar i l'olímpic Jose Luis Doreste, del CN Port d'Aro.

La XI edició de l'Euro Làser Màsters Cup promet estar molt concorreguda. L'any passat es van superar el centenar de participants, el que reafirma que és una de les regates més importants a nivell europeu de la classe làser i un referent de les competicions internacionals del nostre país. Aquest any també es pronostica que més d'un centenar de laseristes gaudiran de nou la competició i de la trobada amistosa de col·legues de l'esport i del mar en aquest indret de la Costa Brava, a Calella de Palafrugell.

Saló Nàutic Internacional de Barcelona, 14 d'octubre del 2016.- A l'Espai del Mar del Saló Nàutic de Barcelona ha tingut lloc la presentació de l'Euro Laser Màsters Cup 2017 que tindrà lloc del 6 al 9 d'abril del proper any, en aigües de Calella de Palafrugell, organitzat pel Club Vela Calella.

A la presentació, que ‘és l'onzena que realitzem en aquest marc del Saló Nàutic’ 'el President del CV Calella, el senyor Joan Alsina ha explicat que, 'hem estat testimonis de l'evolució d'aquesta classe destinada als regatistes màsters, els veterans de la vela, i ens congratula com la seva evolució ha estat tan positiva'.

En l'acte hi han assistit el senyor Luis Conde, President del Saló Nàutic de Barcelona, ​​el senyor Xavi Torres, President de la Federació Catalana de Vela, Seny Jiménez, Secretària de la classe Laser Màster, el senyor Joan Alsina, President del CV Calella i Xavier Mayoral, Comodor del CV Calella.El senyor Joan Alsina ha recordat com l'any passat va ser un any molt singular per a la regata. 'Vam celebrar la desena edició i es va fer un homenatge als regatistes que han participat en les deu edicions. I vam aconseguir un rècord de participants, amb 120 regatistes vinguts de tot Europa '.

El senyor Alsina va fer una valoració molt positiva de la varietat de regatistes vinguts en aquests deu anys, 'de més de 27 països diferents' tot i ser una regata d'àmbit europeu, 'sempre hem tingut regatistes representants de països tan distants i diferents com Tahiti, Nova Zelanda, República Dominicana, Singapur, Sud-àfrica, cosa que sempre m'ha fet pensar que en qualsevol lloc del món hi ha una persona i una família que coneixen aquest meravellós lloc, que és Calella de Palafrugell '.
El senyor Luis Conde, ha assenyalat que l'Euro Laser Màsters Cup 'és un exemple de com una regata es consolida gràcies a la seva bona organització i la dedicació del club que la porta a terme, que ha aconseguit ser la regata de Laser Màster amb més participació d'Europa, gràcies a l'ambient que s'estableix entre regatistes i organitzadors, cosa que en sóc testimoni, ja que en més d'una ocasió he visitat i he gaudit del seu ambient '.

El senyor Xavi Torres, ha destacat aquest bon ambient que es respira en aquesta regata, i que ho agraeixen els participants 'que l'han convertit en emblemàtica, i demostra que el club organitzador es preocupa pel regatistes i viu l'esport de la vela, que fa que els regatistes es trobin còmodes en ella '. Aquesta és la clau del seu èxit. També va valorar la funció de catalitzador que ha tingut aquest club en relació amb la classe Laser Màster, ja que aquesta prova de Calella 'ha servit per incentivar molts regatistes que havien deixat de navegar en vela lleugera i s'han reenganxat de nou, gràcies al fet que en aquesta prova han trobat una fórmula de continuar navegant. I això cal agrair-ho a aquest club de Calella'.
El senyor Joan Alsina, va assenyalar, en finalitzar la presentació, que quan els tres regatistes, 'Pitus' Jiménez, Pere Jiménez i Miquel Álvarez, tots del CV Calella, van portar aquesta regata europea al club, a Espanya no hi havia més que cinc o set regatistes màsters actius. Onze anys després, la flota de laseristes màster supera la setantena i cada any va a més, pel que es veu en la participació d'aquesta regata.